facebook

ДепартаментМузика

Флейтов конкурс Моиз 2024

Международен флейтов конкурс МоизСофия (България) НБУ

28 юни  2 юли 2024

 

 

 

       

 • ЗА КОНКУРСА
 • Международен флейтов конкурсМоиз2024 – София НБУ

   

   

  Почетен президент

  СЪР ДЖЕЙМС ГОЛУЕЙ

  Майстор на флейтата и ученик на Марсел Моиз

   

  Музиката е най-съкровеното и емоционално изкуство, създадено от човека, универсален език, обединяващ места и култури. Тя не се нуждае от преводи, говори чрез чувствителност и интелектуални ценности. Музикантът става не само интерпретатор, но и посредник на културата.

   

  Нов български университет и Италианското посолство в София подкрепят този чудесен проект и по този начин предоставят на младите изпълнители нови възможности за културно посредничество, организирайки заедно (като доказателство за културно приятелство с общи цели) международен флейтов конкурс, в който интерпретатори от ново поколение изявяват себе си и признати в целия свят ценности.

   

  Луиза Селло, доктор и професор в НБУ, е определена от департамент „Музика“ за художествен ръководител на конкурса, който е създаден по нейна идея с цел разширяване на вече съществуващото приятелство между италиански и български институции и международно популяризиране на изпълнителската докторска програма в НБУ в областта на флейтовото изкуство.

   

  Марсел и Луис Моиз са международно признати флейтисти, които имат основно влияние върху флейтовата школа в ХХ век: в преподаването, композирането и в публикуването (редакцията) на флейтови произведения. Международният конкурс „Moyse International“ в София предлага някои от техните произведения, композирани или посветени на тях, заедно с най-важния репертоар за флейта, като дава предимство на италианската и българската музикални школи, с оглед на културното приятелство между двете страни.

   

  Правилата и журито са фокусирани към възнаграждаване не само на техническите умения на кандидатите, но и на тяхната харизма, интелигентност и разбиране на текста, както и на комуникативните им умения, като задължителна част във всяко изкуство. Целта на наградите ще бъде не само търсенето на обикновена техничност, но и повишаване на истинските индивидуални ценности на художественото качество.

   

  Победителите ще получат награди, материални подаръци и възможности за концертни изяви.

  Всички кандидати ще получат грамота за участие по време на обявяване на победителите. Сертификати на преподавателите от класираните в категории А, А1 и B се издават по желание.

 • ЖУРИ
 • Международен флейтов конкурсМоиз2024 – София НБУ

   

   

   

  Онлайн селекция на категория B ще бъде направена от сър Джеймс Голуей и лейди  Джейн Голуей

   

   

  Жури на конкурса 2024

   

  Председател

  МАТИАС ЦИГЛЕР (Швейцария)
  Ученик на Конрад Клем

   

   ЯНОШ БАЛИНТ (Унгария)

   ТАДЕУ КОЕЛЬО (САЩ-Бразилия)

  КУОЛИАНГ ХАН (Китай)

  ЛУИЗА СЕЛЛО (Италия)

   

  Матиас Циглер е един от най-универсалните и иновативни флейтисти в света. Той е отдаден както на традиционната литература за флейта, така и на съвременната музика и концепции, които пресичат границите между класическа музика и джаз. Съответно неговите изпълнения се провеждат в широк спектър от контексти: той свири на флейта с Цюрихския камерен оркестър, ходил е на турне с перкусиониста Пиер Фавр и е свирил с пианиста Джордж Грунц, както и с американския контрабасист Марк Дресър. Той също е член на „Collegium Novum Zurich“, където е работил с Маурицио Кагел, Хайнц Холигер и Джордж Клъмб. Концертни турнета са го отвеждат до САЩ, Япония, Австралия, Южна Америка и Израел. Много записи на компакт дискове документират неговите всеобхватни музикални интереси. Матиас Циглер в момента преподава в Цюрихския университет по изкуства. Търсейки нови тембри, той разширява неимоверно изразния потенциал на традиционната флейта и електроакустично озвучената контрабас-флейта. Елктро-акустичният подход към звучноста на флейтата му позволява да увеличи силата на звука на микрозвуковите структури на флейтата до чуваемо ниво. Вдъхновени от новото измерение на звуците на тези инструменти, композитори като Майкъл Джарел от Швейцария, Бенджамин Юсупов от Таджикистан, Матиас Рюег от Виенския художествен оркестър и американецът Марк Дресър пишат концерти за флейта за него. Матиас Циглер свири на флейта, произведена от Луис Лот (1880 г.), на четвърттонова флейта със система Brannen/Kingma, на алт и бас флейта от Ева Кингма (Холандия), както и на собственото си изобретение, „Matusiflute“, уникална проектиран инструмент с вибрираща мембрана. Неговата контрабасова флейта е конструирана от Kotato Fukushima (Япония).

   

  Янош Балинт, роден през 1961 г. в Унгария. Завършва музикалната академия "Франц Лист" в Будапеща през 1984 г. Печели много награди от международни конкурси (Анкона, Лайпциг, Маркнойкирхен). Бил е соло флейтист на Симфоничния оркестър на Унгарското радио 1981-1991 г. и на Унгарския национален филхармоничен оркестър 2000-2006 г. Той е основател и директор на Doppler Flute Institute в Будапеща. В момента е професор в Musikhochschule в Детмолд, Германия и гост-професор в Музикалната академия Карол Шимановски в Катовице. Като солист е свирил в почти всички европейски страни, а също и в САЩ, Япония, Тайван, Корея и Израел с партньори като Андраш Шиф, Марта Алгерич, Миклош Перени, Золтан Кочиш, Ореле Николет. Записал е над 30 CD-та с Хунгаротон, Капричио и Наксос. Всяка година той провежда 10-12 майсторски класа по целия свят. През 2008 г. получава най-високото унгарско признание за музикално изпълнение, наградата „Франц Лист“ от Министерството на културата и образованието на Унгария.

   

  Роденият в Бразилия артист/флейтист Тадеу Коелю е професор по флейта в Училището по изкуствата в Университета на Северна Каролина. Носител на наградите UNCSA за отлични педагогически постижения за 2020 г. и 2013 г., Тадеу Коелю също получава престижната награда за отлични постижения в областта на преподаването на Борда на Северна Каролина за 2014 г. Тадеу Коелю често се изявява като изявен солист в цяла Америка. Той е свирил като соло флейтист в Симфоничния оркестър на Санта Фе, Симфоничния оркестър на Хофер, Германия и Фестивалния оркестър на Сполето в Италия, наред с други. Тадеу Коелю е запален привърженик на съвременната музика. Той е поръчвал, изпълнявал и записвал произведения от множество живи композитори. Тадеу Коелю се заема с проект за флейта и глас, Anima Vox, дуо, специализирано в безпроблемни концертни изживявания и свободна импровизация. Д-р Коелю може да бъде чут в няколко записа. Най-новият му запис е озаглавен Latino Voices, колекция от новопоръчани произведения за дуото Anima Vox. Неговите солови дискове включват Live from New Orleans; Azules - Очарователна музика за душата за флейта и арфа; Ноктюрни за флейта и пиано; Модерна класика; Сонати за флейта от 18-ти век, и двете с бивш колега от UNCSA Ерик Ларсен; Музика за флейта от Бразилия; ¡Rompe! - мексиканска камерна музика и житейска рисунка за соло флейта. Д-р Коелю е публикувал пълните произведения на Патапио Силва, няколко произведения за соло флейта, както и колекция от ежедневни упражнения за флейта с придружаващи компактдискове. Д-р Коелю наскоро публикува своята транскрипция на „Каприз“ на Паганини № 1. 24 за соло флейта с цел да доближи партията на флейта до оригиналната партитура за цигулка. Тадеу Коелю е артист на Миядзава.

   

  Гуолианг Хан завършва музикалното училище в Централната консерватория в Пекин и училището за изкуства на Бостънския университет. През последните години той изнася концерти в Европа, САЩ и Азия. С Китайския национален симфоничен оркестър е свирил с майстори от световна класа като Шарл Дютоа, Исак Стърн, Йехуди Менухин, Сейджи Озава, Ростропович, Ли Делун и други, както в Китай, така и в чужбина. През последните 20 години е реализирал много изключителни записи и е работил с редица известни съвременни китайски композитори. Гуолианг Хан в момента е професор по флейта в Централната музикална консерватория и главен флейтист на Китайския национален симфоничен оркестър. Той е и президент на Китайската асоциация на флейтистите.

   

  Луиза Селло, определена от концертната критика на Ню Йорк като „отличен контрол на дишането, брилянтно техническо представяне, завладяващ интензитет, звучен диапазон и изобилие от чар“, е артистка на флейти Миязава и посланик на музиката и италианската култура, подкрепяна от италианското Министерство на културата. Международната й кариера включва сътрудничество с Миланската скала, Рикардо Мути, Виенските симфоници, Тайландския симфоничен оркестър, Тревър Пинок, Алирио Диаз, Филип Ентремон, Бруно Канино, Карл Лайстер, Carnegie Hall, Juilliard School, Suntory Hall, Prazak string quartet , композиторите Салваторе Скиарино, Алдо Клементи, Райнер Бишоф (премиерни изпълнения). Вече професор по флейта в Музикалната академия в Милано и Триест (Италия), тя всъщност е професор по флейта в докторска програма на Нов български университет в София (България) и гост-професор в университетите във Виена, Мадрид, Пекин , Мелбърн, Ню Йорк, Киото, Банкок, Буенос Айрес и др. Получавайки както своята докторска степен по сценични изкуства, така и своята докторска степен по лингвистични и литературни науки, тя учи в Париж при Реймънд Гийо и Ален Марион, които я обявяват за „много музикална, превъзходна“, в Accademia Chigiana със Северино Газелони, който отбелязва „ великолепна интерпретативна чувствителност и отличен звук”, както и с Конрад Клем в Рим, който пише за нейната „виртуозност, без да жертва изразителността”. Записва за Stradivarius, Dynamic (Италия) и Millennium (Пекин).

   

  Секретар на конкурса Moyse Competition: moysecompetition@gmail.com

  Moyse международен флейтов конкурс: https://music.nbu.bg/en/moyse-flute-competition

  НБУ Департамент МУЗИКА: https://music.nbu.bg/en/

  Проф. д-р Луиза Селло: https://music.nbu.bg/en/adjunct-professors

  НБУ Нов български университет: http://www.nbu.bg/index.php?l=851

 • РЕГЛАМЕНТ
 • Международен флейтов конкурсМоиз2024 – София НБУ

   

   

  Конкурсът е отворен за флейтисти от всяка националност на възраст между 10 и 33 години, изчислена към 30 юни 2024, денят, в който започва конкурса. Всеки кандидат може да участва само в една категория, дори и по-висока от възрастта му.

   

  Организаторите ще осигурят съпровод на пианист за репетицията срещу заплащане, но всеки кандидат може да участва и със свой пианист.

   

   

  За категории А, А1 и В предварителният кръг ще бъде онлайн. Избраните кандидати ще участват лично във втория и последния кръг. Неизбраните няма да имат право на възстановяване на таксата за регистрация.

   

  В категория C ще участва лично във всеки кръг. В категория C кандидатите ще участват лично във всеки кръг.

   

  Редът на изпълнение за всички категории ще бъде установен на случаен принцип в деня на конкурса. Същият ред ще се спазва във всички останали кръгове.

   

  Кандидатите, които отсъстват от първоначалната СРЕЩА по уважителни причини, ще могат да се явят на конкурса в края на същия ден.

   

  Решенията на журито са окончателни и не подлежат на обжалване.

   

  Всички кръгове са отворени за публика. Репетиционните ще бъдат на разположение в НБУ департамент „Музика“ – етаж 5 на университета, организирани от Секретаря по заявки.

 • КАТЕГОРИИ
 • Международен флейтов конкурсМоиз2024 – София НБУ

   

  КРАЕН СРОК за подаване на документи: 15 май 2024

   

  Всеки кандидат може да участва само в една категория, дори и по-висока от неговата възраст.

   

  КАТЕГОРИЯ А, А и В

  Категория А – родени от 2011 до 2014 г. (10-13 г.)

  Категория А1 – родени от 2007 до 2010 г. (14-17 г.)

  Категория В – родени от 2001 до 2006 г. (18-23 г.)

   

  За категории A, А1 и B предварителният кръг ще бъде онлайн. Видеоклиповете трябва да бъдат записани на живо, с целия ръст (тяло) на флейтистите с видима част за пианото и корепетитора. Изпълненията могат да бъдат отделни за всеки автор, но не могат да бъдат редактирани. Преди всяко изпълнение кандидатът трябва да каже името и фамилията си и да уточни, че произведението се изпълнява за "Moyse Competition Sofia". Видеото трябва да бъде качено в youtube и изпратено като връзка (видеото трябва да е „скрито“, а не публично).

  Всички видеоклипове трябва да бъдат изпратени по имейл на moysecompetition@gmail.com  до 15 май 2024, заедно с формуляра за кандидатстване и копие на платежното (банково бордеро) за регистрация. Избраните кандидати в категории A, А1 и B ще участват лично в следващите кръгове.

   

  КАТЕГОРИЯ C

  Категория C – родени от 1991 до 2000 г. (24-33 г.)

   

  Кандидатите от категория C ще участват лично във всеки кръг. Часът на втория тур ще бъде определен след обявяване на резултатите от първия тур и ще бъде съобщен директно на кандидатите. Формулярът за кандидатстване трябва да бъде изпратен по имейл на moysecompetition@gmail.com до 15 май 2023, заедно с формуляра за кандидатстване и копие на платежното (банково бордеро) за регистрация.

   

  ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ КОНЦЕРТИ

  Заключителните концерти ще се проведат пред публика, а наградите ще бъдат раздадени преди концерта (вижте календара).

   

  Галерия УниАрт на НБУ

   

 • РЕПЕРТОАР
 • Международен флейтов конкурсМоиз2024 – София НБУ

   

   

  Марсел и Луис Моиз, международно признати флейтисти, оказват съществено въздействие върху развитието на флейтовата школа в ХХ век: в преподаването, композирането и в публикуването на флейтови произведения (редакция).

   

  Марсел Моиз (1889-1984) е легендарен френски флейтист и преподавател, който прави революция в свиренето на флейта и дървени духови инструменти през ХХ век. Учи при Филип Гобер и Пол Тафанел в Парижката консерватория и става един от най-великите флейтисти на своето време. След като имигрира в САЩ през 1949, той става основател на музикалния фестивал Малборо. Сред неговите ученици можем да открием имената на Джеймс Голуей, Тревър Уай, Уилям Бенет, Конрад Клем, Паула Робинсън, Карол Уинсенк, Робърт Айткен.

  Луис Моиз (1912 – 2007) е френски флейтист, пианист и композитор, син на Марсел Моиз, негов учител заедно с Филип Гобер. Той преподава на много флейтисти по целия свят, включително в университетите в Торонто и Бостън и Малборо Колидж. Смятан е за един от най-големите продуценти на музика за флейта в света.

   

  Произведения, посветени на Марсел Моиз: Philippe Gaubert ‘Sonata n. 2’ / Albert Roussel ‘Jouers de Flûte’ op. 27 / Jacques Ibert Flute Concert
  Произведения, композирани и/или редактирани от Луис Моиз: Louis Moyse „Trois pièces faciles“ / Louis Moyse „7 Caprice-Etudes“ / Franz Doppler „Hungarian Fantasy“

   

  И Марсел, и Луис са близки приятели с Бохуслав Мартину, който пише своя концерт за флейта, цигулка и оркестър и го посвещава на Марсел Моиз и Бланш Хонегер Моиз, съпругата на Луис Моиз. Концертът е изпълнен за първи път под диригентството на Филип Гобер (1936).

   

  ______________________________________________________________________________

  Важно!

  Възможно е да свирите със Ваш корепетитор или да поискате пианист от НБУ срещу заплащане на такса от €30 /60 лв. заедно с регистрационната такса, като посочите „заявка за пианист“

   

  Категория „А“ родени от 2011 до 2014 (10-13 години)

   

  ПРЕДВАРИТЕЛЕН ТУР „Онлайн“ (максимум 10 минути)

  Програма по избор (с или без пиано)
  Всички видеоклипове трябва да бъдат изпратени по имейл на moysecompetition@gmail.com до 15 май 2024. Видеоклипът трябва да бъде качен в youtube и изпратен като връзка (видеото трябва да бъде „скрито“, а не публично). Избраните кандидати ще бъдат информирани по имейл до 8 юни 2024 г

   

  ФИНАЛЕН ТУР „присъствено“ (10 минути)
  Програмата включва 2 произведения:

  • Нино Рота „5 леки пиеси“ (една по избор) за флейта и пиано
  • Луи Моиз „Сицилиана“ от „Trois pièces faciles“ за флейта и пиано

   

  Категория „А1“ родени от 2007 до 2010 г. (14-17 г.)

   

  ПРЕДВАРИТЕЛЕН ТУР „Онлайн“ (максимум 10 минути)

  Програма по избор (със или без пиано, една или повече пиеси)

  Всички видеоклипове трябва да бъдат изпратени по имейл на moysecompetition@gmail.com до 15 май 2024. Видеоклипът трябва да бъде качен в youtube и изпратен като връзка (видеото трябва да бъде „скрито“, а не публично). Избраните кандидати ще бъдат информирани по имейл до 8 юни 2024 г.

   

  ФИНАЛЕН ТУР „присъствено“ (12 минути)

  Програмата задължително включва:

  • Антонио Вивалди/Никола Шедевил „Соната n. 6’ (две части свободен избор) от ‘Il Pastor fido’ op.13 за флейта и цифрован бас (пиано)
  • Johannès Donjon „Le chat du vent“ от „Huit Études de Salon“ за флейта
  • Луи Моиз „En rôdant“ от „Dix petites piéces“ за флейта и пиано

   

  Категория „В“ родени от 2001 до 2006 (17-22 години)

   

  ПРЕДВАРИТЕЛЕН ТУР „Онлайн“ (максимум 15 минути)

  Програмата включва:

  • Една композиция по избор със или без пиано
  • Антонио Вивалди „Концерт оп. X n. 3 “Il Gardellino” за флейта, струнни и цифрован бас (пиано)

  Всички видеоклипове трябва да бъдат изпратени по имейл на moysecompetition@gmail.com до 15 май 2024. Видеоклипът трябва да бъде качен в youtube и изпратен като връзка (видеото трябва да бъде „скрито“, а не публично). Избраните кандидати ще бъдат информирани по имейл до 8 юни 2024 г.

   

  ВТОРИ ТУР „присъственоо“ (15 минути)

  Програмата трябва да включва 2 пиеси, една за соло флейта и една за флейта и пиано, избрани от:

  • Фридрих Кулау „Капричио н. 1 оп. 10“ за флейта
  • К.Ф.Е. Бах „Соната“ в а-минор за соло флейта (2-ра част)
  • Г.Ф. Телеман Фантазия n. 10 (от 12 фантазии) за флейта
  • Франсис Пуленк „Соната“ за флейта и пиано (1-ва част)
  • Бохуслав Мартину Първа соната за флейта и пиано (1-ва част)
  • Франц Доплер „Унгарска фантазия“ за флейта и пиано
  • Албер Русел „Jouers de Flûte“ оп. 27 (Pan, Tityre) за флейта и пиано

   

  ФИНАЛЕН ТУР „присъствено“ (20 минути)

  Програмата включва:

  • Антонио Вивалди „Концерт оп. X n. 6“ за флейта и b.c.
  • Райнер Бишоф ‘Quadrifoglio’ (три части свободен избор) за флейта (частта ще бъде изпратена при поискване)
  • Луи Моиз „Пасторал“ за флейта от „7 каприз-етюда“

   

  Категория „С“ родени от 1993 до 2000 (23-30 години)

   

  ПРЕДВАРИТЕЛЕН ТУР „присъствено“ (18 минути)

  Програмата включва:

  • Георги Арнаудов „Il sentiero degli uccelli“ за флейта (частта се изпраща при поискване)
  • 2 пиеси в различен стил, избрани от следния репертоар за флейта: Жак Ибер ‘Piece’ / Й.С. Бах „Партита“ в ла-минор Bwv 1013 (две части по избор) / Сигфрид Карг-Елерт „Соната Апасионата“ / Лучано Берио „Секвенца“

   

  ВТОРИ ТУР „присъствено“ (20 минути)

  Програмата включва:

  • Й.С. Бах „Соната“ в ми минор BWV 1034 (1-ва и 2-ра част) за флейта и b.c.
  • Филип Гобер „Соната n. 2“ (1-ва част) за флейта и пиано
  • Сергей Прокофиев „Соната“ за флейта и пиано (1-ва част)

   

  ФИНАЛЕН ТУР „присъствено“ (30 минути)

  Програмата включва:

  • Луи Моиз ‘Caprice de Pan’ за флейта от ‘7 Caprice-Etudes’
  • Концерт, избран от следния репертоар за флейта и оркестър (пиано): Saverio Mercadante „Концерт в ми-минор“ / W.A. Mozart Concerto KV 313 или Concerto KV 314 / Jaques Ibert „Concerto“.
 • КАЛЕНДАР (ГРАФИК)
 • Международен флейтов конкурсМоиз2024 – София НБУ

   

   

  Moyse международен флейтов конкурс 2024 – София НБУ и всички събития, свързани с него, ще се провеждат в Нов български университет, София, България, 1618, ул. Монтевидео 21.

   

  Петък 28 юни 2024 Нов български университетул. Монтевидео № 21София

  • 8:30 СРЕЩА (теглене на жребий) на кандидатите от категория А1 (5 етаж на НБУ, І корпус, зала 501)
  • 9:00-12:00 Репетиции с акомпанимент на пиано за категория А1 (5 етаж на НБУ)
  • 14:00-16:00  Финален тур за категория А1 (галерия УниАрт на НБУ)
  • 18:00-19:00Интервю/Разговор с Интервю с членовете на журито на тема „Опит и теория” (галерия УниАрт на НБУ)
  • 19:00 – Обявяване на победителите и връчване на грамоти за участие в категория А1 (галерия УниАрт на НБУ)

   

  Събота 29 юни 2024 Нов български университетул. Монтевидео № 21София

  • 8:30 СРЕЩА (теглене на жребий) на кандидатите от категория А (5 етаж на НБУ, І корпус, зала 501)
  • 9:00-10:30 Репетиции с акомпанимент на пиано за категория А (5 етаж на НБУ)
  • 10:30-13:00  Финален тур за категория А (галерия УниАрт на НБУ)
  • 19:30 – Обявяване на победителите и връчване на грамоти за участие в категория А (галерия УниАрт на НБУ)
  • 15:00-18:30  Репетиции с акомпанимент на пиано за категория В (5 етаж на НБУ)
  • 20:00 – Концерт за откриване на конкурс Моиз 2024 (залата ще бъде уточнена)

                      

  Неделя 30 юни 2024 Нов български университетул. Монтевидео № 21София

  • 8:30 СРЕЩА (теглене на жребий) на кандидатите от категория В (5 етаж на НБУ, І корпус, зала 501)
  • 9:00-12:00 Първи тур за категория В (галерия УниАрт на НБУ)
  • 12:30-13:30 Репетиции с акомпанимент на пиано за категория В (5 етаж на НБУ)
  • 13:30-16:00 Финален тур за категория В (галерия УниАрт на НБУ)
  • 16:30-17:30 Лекция на Антонела Бенати PhD докторант по флейта (галерия УниАрт) Тема: Партитури и изпълнение на произведения от Philippe Gaubert
  • 18:00-19:00 Интервю/Разговор с Интервю с МАТИАС ЦИГЛЕР и СЕРЕНА КЛЕМ на тема „Почит към Конрад Клем“ (галерия УниАрт на НБУ)
  • 19:00 – Обявяване на победителите и връчване на грамоти за участие в категория B (галерия УниАрт на НБУ)
  • 19:30-21:10 Репетиции с акомпанимент на пиано за категория C (5 етаж на НБУ)

   

  Понеделник 1 юли 2024 Нов български университетул. Монтевидео № 21София

  • 8:30 СРЕЩА (теглене на жребий) на кандидатите от категория С (5 етаж на НБУ, І корпус, зала 501)
  • 9:00-12:00 Първи тур за категория C (галерия УниАрт на НБУ)
  • 14:00-17:00  Първи тур за категория C (галерия УниАрт на НБУ)
  • 18:30-21:10  Репетиции с акомпанимент на пиано за категория C (5 етаж на НБУ)

   

  Вторник 2 юли 2024 Нов български университетул. Монтевидео № 21София

  • 8:30 СРЕЩА (теглене на жребий) на кандидатите от категория C (5 етаж на НБУ, І корпус, зала 501)
  • 9:00-13:00 Втори тур за категория C (галерия УниАрт на НБУ)
  • 13:30-14:30 Репетиции с акомпанимент на пиано за категория C (5 етаж на НБУ)
  • 14:30-18:00 Финален тур за категория C (галерия УниАрт на НБУ)
  • 18:30 Обявяване на победителите и връчване на грамоти за участие в категория C (галерия УниАрт на НБУ)
  • 20:00 Заключителен концерт на лауреатите на конкурса и церемония за връчване на наградите в категории A, А1, B, C (галерия УниАрт на НБУ)

   

  Всички лауреати на І-ва и ІІ-ра награда от категории A, А1, B, C ще свирят на концерта.

 • НАГРАДИ
 • Международен флейтов конкурсМоиз2024 – София НБУ

   

   

  Наградите са представени в евро:

  1. A / Категория „А“ (10-13)

  (€ 300)

  Предлага се от Miyazawa Flute Europe

  (€ 200)

  (€ 100)

  Предлага се от Maison de la Musique ''Gatev & Co''

   

  1. А1 / Катогиря „А1“ (14-17)

  (€ 500)

  Предлага се от Miyazawa Flute Europe

  (€ 300)

  (€ 150)

   

  1. B / Катогиря „В“ (18-23)

  (€ 1.000) + концерт

  предлага се от Италианската търговска камара в България и Конфиндустрия България

  (€ 500)

  Предоставя се от Концертната асоциация „Amici della Musica“ от Удине, „Circuito Euroregione“ (Италия).

  (€ 250)

  Предлага се от Miyazawa Flute Europe

   

  1. C / Категория „С“ (24-33 години)

  (€ 3.000) + концерт

  Предлага се от Италианската търговска камара в България и Конфиндустрия България.

  (€ 1.000) + концерт

  Предоставя се от Концертната асоциация „Amici della Musica“ от Удине, „Circuito Euroregione“ (Италия).

  (€ 500)

  Предлага се от Miyazawa Flute Europe

   

  Специална награда „Конрад Клем

  предлага се от Серена Клем, съпруга на известния швейцарски флейтист, 1° флейта в оркестъра на Accademia Nazionale Santa Cecilia в Рим, един от най-талантливите ученици на Марсел Мойс, велик музикант и един от най-важните учители на ХХ век.

   

  Уточнения:

  • Домакини на концертите ще бъдат престижни музикални фестивали през 2024-2025: Посолство на Италия в София, Международен фестивал Софийски музикални седмици, Amici della Musica di Udine, Софийски оркестъров фестивал Sinfonietta и др.
  • Разходите за пътуване и настаняване са за сметка на победителя

  Всички награди ще бъдат връчени по време на Заключителния концерт и концертна церемония. Наградите включват държавна такса в размер на 10%. Няма възнаграждение за участниците във вечерния концерт. Благодарности за учителите на победителите ще бъдат дадени при поискване. Всички кандидати ще получат грамота за участие при обявяването на победителите.

 • ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА
 • Международен флейтов конкурсМоиз2024 – София НБУ

   

  КРАЕН СРОК за подаване на документи: 15 май 2024

  Таксата трябва да бъде платена преди 15 май 2024, за да потвърдите участието си!

   

  Регистрацията трябва да бъде направена чрез съответния „Формуляр за кандидатстване“ и изпратена на moysecompetition@gmail.com  заедно с копие на платежно нареждане (банково бордеро) за платена такса.

   

  Cat. A              55€ / 110 BGN

  Cat. A1            55€ / 110 BGN

  Cat. B              65€  / 130 BGN

  Cat. C              75€ / 150 BGN

  При плащането трябва да се напише/посочи „Регистрация за Моиз международен флейтов конкурс 2024 – София НБУ Cat. ___ Име на кандидата”.

   

  В български лева
  Банка: ОББ
  IBAN:BG44UBBS78271010551907
  Bank Code: UBBS/BIC:UBBSBGSF

   

   

  В Евро
  Банка:KBC Bank
  IBAN:BG43RZBB91551460052998
  Bank Code: RZBB/BIC:RZBBBGSF

   

  Формулярът за кандидатстване трябва да бъде изпратен по имейл до 15 май 2024, като прикачите копие от документа за плащане и копие от личната карта. За категории А и В видеото трябва да бъде изпратено заедно с формуляра за кандидатстване.

   

   

   

  Как се стига до НБУ 

  Нов български университет (НБУ)

  1618 София, България ул. Монтевидео 21

  https://www.nbu.bg/en/about-nbu/welcome-to-nbu

   

  С такси: yellow такси (от летището или от гарата)
  С метро: Метро 3 (зелен цвят) станция Мизия

   

   

  Настаняване 

   Препоръчително настаняване на 100 м. от НБУ

  https://www.booking.com/hotel/bg/wow-apartments.bg.html

   

  Попълването на формуляра за участие е желателно да е на английски език!

  Ако участника има затруднения с попълването на английски език има бланка и на български.

   

Прикачени файлове