facebook

ДепартаментМузика

Д-р Павлина Величкова е избрана за изпълнителен директор на Българска музикална асоциация.

po2014_184x250_fit_478b24840a

Д-р Павлина Величкова е избрана за изпълнителен директор на Българска музикална асоциация.

Други публикации

Д-р Павлина Величкова е избрана за изпълнителен директор на Българска музикална асоциация.

След проведения в 4 тура конкурс за изпълнителен директор на Асоциацията, на който се явиха общо 81 кандидати, Управителният съвет избра за изпълнителен директор г-жа Павлина Величкова. Тя поема официално поста от 2 ноември 2015.

Българска музикална асоциация обединява професионалните музиканти от цялата страна – представители на различните музикални гилдии и жанрове, на музикални културни институти и организации в областта на музикалните изкуства. Асоциацията има създадени регионални офиси и национално представителство. Мисията на тази организация е като институционален представител на музикантската общност да работи активно за възвръщането на престижа на българската музикална култура и на българските музиканти, да защитава техните права и да изгражда работещи партньорства, да инициира законодателни промени, да съдействаме с експертно становище и да реализира ключови за гилдията проекти.

Кариерата на П. Величкова до сега е в сферата на музикалния мениджмънт, продуцентството и професионалната интеграция на млади изпълнители, занимава се с научна и преподавателска дейност. Менажира и продуцира международни и регионални проекти в областта на изпълнителството, образователната и културна политика. Работи с международни организации и мрежи, с неправителствени организации, с фестивали и сцени в Европа, партнира с посолства, с чужди културни институти. Експерт към неправителствени организации, лектор на международни научни форуми в Белград, Виена, Атина, Братислава, Будапеща, Лондон, Сидни и др. Модератор и панелист на международни дискусии и форуми.

Работи като агент и промоутър на световноизвестни имена в сферата на импровизацията и джаза като : Петър Славов- син, Чико Фрийман, А.Гоулдбърг, Ели Деджибри, Франциско Мела, Рикардо Дел Фра, Майк Морено, Алфредо Родригес, Рик Маргица, Милчо Левиев, партнира на едни от най-големите агенции.

Павлина Величкова е мениджър на Лятната музикална джаз академия в Нов български университет 2009- 2014. От 2003 насам е щатен преподавател по теория на музикалните елементи, солфеж, дирижиране, мениджмънт и продуцентство в музикалните изкуства в Департамент „Музика” на НБУ. В периода 2001-2006 е Представител на България и координатор на регионален проект "Музикално пространство на Югоизточна Европа". През 2001-2002 г-жа Величкова е началник на кабинета на Министъра на културата в кабинета на Симеон Сакскобурготски. От 1996 до 2001 е координатор на програма „Музика и музикално-сценични изкуства” на фондация „Отворено общество”. От 1998 е създател и представител на проект „Български музикален информационен център”.

Паралелно с това през годините се изявява и като диригент на вокални формации по наши и международни сцени.

 

Г-жа Павлина Величкова е с висше образование – магистър по дирижиране от НМА „П. Владигеров”, с втора специалност музикална педагогика, учила е право в ЮЗУ „Н.Рилски”, има докторска степен с дисертация „Интегриране на млади изпълнители в професионална среда. Новите практики” в Нов български университет.