facebook

ДепартаментМузика

Майсторски клас по пиано

28059040-1735429186500744-2333518652579905602-n_184x250_fit_478b24840a

Майсторски клас по пиано

Научни и учебни издания

 

Майсторски клас по пиано
На 15.02.2018 г. в СУ за ХНИ „Константин Преславски“ Варна, колеги и ученици от профил „Изкуства“ – Музика имаха ползотворна среща с интересен гост – професор Милко Милков от Нов Български Университет – София. Целта на посещението му беше двустранна – да запознае завършващите ученици с важни моменти от приема и обучението в университета и да проведе майсторски клас по пиано. 
Учениците, включили се в открития урок (Ана-Мария Атанасова - 7г клас, Георги Иванов – 7г клас, Никол Колева – 5г клас с учител Емил Малинов и Кристина Савова – 7г клас с учител Емил Груев) дълго ще помнят безценните съвети, обяснени и аргументирани с нагледни примери, елегантно туше, безупречна фразировка. И всичко това поднесено с фино чувство за хумор. 
Със своя неподправен чар, непосредственост и дар слово, професорът спечели и ученическата аудитория, която го изслуша с внимание. Като доскорошен директор, а понастоящем преподавател в Департамент Музика, господин Милков поднесе информацията обстойно, достъпно и увлекателно. От страна на учениците имаше въпроси, на които професорът отговори изчерпателно. Всеки заинтересован можеше да си вземе брошура, от която да научи още подробности по приема и обучението в Нов Български Университет. В края на срещата учениците изпратиха професор Милков със ставане на крака и аплаузи.
По силата на сключен договор между Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ и Нов български университет учениците, завършили профил „Музика“, „Изобразително изкуство“ и „Хореография“ се приемат без изпит по специалността и се записват направо в трети семестър!