facebook

ДепартаментМузика

Пети преглед на постиженията в звукорежисьорското майсторство – 2018г

peti-pregled_184x250_fit_478b24840a

Пети преглед на постиженията в звукорежисьорското майсторство – 2018г

Научни и учебни издания

 

И тази година – 2018, на 8 юни, успешно се проведе Петият преглед на постиженията в звукорежисьорското майсторство. Фестивалът се утвърди като най-представителен форум в България за особени творчески  умения в създаването на звукови картини със съвременни средства за звукозапис и звукообработка.

На прегледа се представиха 13 участника с 11 звукозаписни продукта. Пролича голямото разнообразие в жанровете на представените проекти и много добрите звукорежисьорски решения, които предизвикаха оспорвана конкуренцията при излъчването на победителите в конкурса. Както се утвърди в практиката на последните прегледи, на журито беше представена аудиограмата на участващите предложения в конкурса, само с пореден номер – без опознавателни елементи. В отделен списък, недостъпен за оценяващите, бяха описани кое произведение по ред в аудиограмата отговаря на участник в конкурса.

Компетентното жури в състав: председател – проф. д-р Симо Лазаров – почетен проф. на НБУ, и членове: гл. ас. д-р Росица Бечева и преподавател Ангелия Вихрова, носител на Голямата награда на Първия преглед на постиженията в звукорежисьорското майсторство, определи номерата на спечелените награди. След отваряне на списъка и уточняването на номерата от журито, се установи че се присъжда:

Голямата награда на Десислава Вениаминова Илиева за звуковия продукт „Ляв Завой“.

Журито присъди и две първи награди:

Първа награда на Вилислав Гълъбов за звуковата картина в радиотеатъра – „Мъртвата кралица“ (Размисли на краля);

и Първа награда на Мартин Емилов Александров за музикалното произведение, композирано и изработено от него – „Разруха“.

Бяха присъдени и награди за многогодишно участие и приноси в постиженията в звукорежисьорското майсторство на Мирослав Маринов и Стойчо Ангелов Иванов.

11.06.2018г                                          Инициатор и организатор на Прегледа: доц. Димитър В. Василев

Прикачени файлове