facebook

ДепартаментМузика

Вселената на компютърната музика -2016” (Computer Music Space - Sofia 2016)

5_184x250_fit_478b24840a

Вселената на компютърната музика -2016” (Computer Music Space - Sofia 2016)

Научни и учебни издания

XV ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ–ФЕСТИВАЛ

„ВСЕЛЕНАТА  на  КОМПЮТЪРНАТА  МУЗИКА  2016

«Computer Music SpaceSofia 2016»

12 – 19 декември 2016

От 12 - 19 декември 2016 година се състоя Международния форум – фестивал „Вселената на компютърната музика -2016” („Computer Music Space - Sofia 2016”)

За пореден път фестивалът - събитие с дългогодишна традиция (тази година беше 15-то юбилейно издание) представи актуалните тенденции в света на електронната и компютърната музика. През всички години на своето съществуване фестивалът винаги е носил идеята за изграждане на художествената сцена на електронната и компютърната музика в България. Присъстващите имаха възможността да се запознаят с различни форми на представяне на електронната и компютърната музика. Поднесената фестивална програма включваше разнообразни прояви: концерти - електронна музика, електроакустична музика, компютърна музика, музика за синтезатори и музика, правена с компютър, WORKSHOP - синтезатори и софтуер, СЕМИНАРИ по аудиодизайн, SOUND DESIGN - с участието на композитори и изпълнители, студенти и преподаватели от Нов български университет, представени от проф. д-р Симо Лазаров.

Форум-фестивалът „Вселената на компютърната музика” в този си вид съществува от 2000 година. Създаден от Хауърд Уиршъл, Симо Лазаров, сдружението на авангардни идеи KYMA- Atlanta, USA, с помощта на Synthi AVB - Tel Aviv, Israel той носи идеята за периодични световни срещи на съмишленици - предимно композитори и изпълнители на електроакустична музика. Основното послание на организаторите проф. д-р Симо Лазаров и Хауърд Уиршъл е за приобщаване на млади творци в сферата на електронната музика, разширяване на техния културен и творчески хоризонт, установяване на взаимни контакти и формиране на един по-широк обхват от произведения в различни сфери на изкуството, които могат да се синтезират в една творба.

Откриването на 15-тия ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ-ФЕСТИВАЛ «ВСЕЛЕНАТА НА КОМПЮТЪРНАТА МУЗИКА» беше на 12 декември 2016 (понеделник), от 17:00 ч., в НБУ - Учебно-практически и изследователски център за компютърно музициране и компютърна звукообработка «Станислав Станчев-Стенли», зала 511, І корпус, 5 етаж.

Прикачени файлове